Volgens geruchten zal Apple in de eerste helft van 2015 stoppen met de streamingdienst Beats Music. Het Amerikaanse bedrijf ontkent dat echter.

Bronnen van TechCrunch melden dat Apple van plan is om Beats Music de nek om te draaien. Het Amerikaanse bedrijf kwam in het bezit van Beats Music nadat het moederbedrijf Beats Electronics overnam. Zelf heeft Apple ook een streamingdienst, mogelijk wordt Beats Music daarin geïntegreerd.

Veel werknemers die voorheen aan Beats Music werkten zouden al overgeplaatst zijn naar andere onderdelen van Apple, waaronder iTunes. Ian Rogers, de CEO van Beats Music, heeft bijvoorbeeld de leiding gekregen over iTunes Radio, de streamingdienst van Apple. Rogers overziet Beats Music op dit moment nog wel.

Het stopzetten van Beats Music zou onderdeel van een "significante" aankondiging zijn, welke Apple in de eerste helft van 2015 wereldkundig wil maken. Het sluiten zou toch enigszins opvallend zijn, zo meldde Apple’s Eddy Cue dat Beats Music "de eerste goed uitgewerkte muziekstreamingdienst" is.

Een woordvoerder van Apple ontkent de geruchten en doet ze af als "niet waar". Verdere duiding wordt op dit moment helaas niet gegeven.