Voor het eerst in acht jaar heeft Samsung weer een speciale dag voor analisten georganiseerd. Op dit evenement beloofde Samsung’s topman Kwon Oh Hyun dat de Zuid-Koreaanse fabrikant uiterlijk in 2016 beeldschermen die opvouwbaar zijn zal lanceren voor het grote publiek.

Met de lancering van de Galaxy Round heeft Samsung de eerste stappen gezet in het toepassen van een gebogen beeldscherm in een smartphone. Samsung’s topman Kwon Oh Hyun heeft aangekondigd dat de Koreaanse fabrikant deze techniek verder zal ontwikkelen, waardoor er in het jaar 2016 de eerste smartphones met een daadwerkelijk opvouwbaar beeldscherm zullen verschijnen.

In de weergave hieronder wordt aangegeven welke technologieën Samsung de komende jaren wil introduceren. Mocht dit schema worden aangehouden dan zouden er de komende periode meer smartphones met gebogen beeldschermen verschijnen. Rond het einde van 2015 of het begin van 2016 zouden volledig opvouwbare schermen hun intrede doen. Ook op het gebied van geheugen en beeldsensoren zullen er de komende jaren nieuwe technieken worden geïntroduceerd.


Op het evenement dat afgelopen nacht plaatsvond in Seoul verklaarde Kwon Oh Hyun dat er nog volop mogelijkheden waren om de Galaxy Round verder te ontwikkelen. Begin dit jaar liet Samsung al zien waar het technisch gezien toe in staat is. Tijdens de presentatie op de CES in januari werd een OLED-beeldscherm getoond dat volledig flexibel is en de projectnaam Youm draagt.