1 min

Apple heeft er tijdens de presentatie geen aandacht aan besteed, maar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus blijken ondersteuning te hebben voor het afspelen van Ultra HD-video’s. Aangezien de toestellen niet over dergelijke schermresoluties beschikken, lijkt de ondersteuning bedoeld voor toekomstig gebruik in een nieuwe Apple TV.

Ontwikkelaars hebben tijdens het maken van een applicatie voor het uploaden van video’s ontdekt dat de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus (review) in staat zijn om Ultra HD-video’s af te spelen. Dit soort video’s zijn op dit moment niet via iTunes op de apparaten te plaatsen, maar wel via alternatieve software. Eenmaal op het toestel geplaatst, spelen ze zonder haperingen af.

Deze toestellen beschikken niet over schermen met een dergelijke resolutie en hebben op dit moment dus in feite ook geen profijt van deze functie. Maar dat kan in de toekomst veranderen, bijvoorbeeld door de komst van een nieuwe Apple TV. Een opvolger van de settopbox wordt al lange tijd verwacht en als het dan eindelijk zover is zou het apparaat ondersteuning kunnen bieden voor uitvoer in Ultra HD. Via het AirPlay-protocol kunnen video’s op een iPhone bekeken worden via de Apple TV, waarbij de extra pixels ineens wel van pas komen.