1 min Devices

‘Fabrikanten stellen toptoestellen uit door problemen Snapdragon 810’

Volgens Koreaanse bronnen ondervindt Qualcomm problemen bij de ontwikkeling van de Snapdragon 810-chipset. Dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat smartphone-fabrikanten hun dure toestellen zouden moeten uitstellen.

Qualcomm’s Snapdragon 810-chipset ondersteunt 64bit-commando’s en is een van Qualcomm’s eerste chipsets die op een 20nm-procedé worden gemaakt. De chipset is uitgerust met vier energiezuinige en evenzoveel krachtige rekenkernen en een Adreno 430 voor het grafische rekenwerk.

Het grote probleem met de Snapdragon 810 is dat de processor oververhit raakt wanneer de stroomtoevoer boven een bepaald voltage stijgt. Dat heeft vervolgens als gevolg dat de prestaties negatief worden beïnvloed omdat de chip moet afkoelen. Andere problemen hebben te maken met de drivers voor de GPU en de aansturing van het werkgeheugen.

Nu wordt door Korean Times beweerd dat toestellen zoals de LG G4, Samsung Galaxy S6 en Sony Xperia Z4 die gebruik zullen maken van de chipset uitgesteld moeten worden. Dat is natuurlijk nog maar de vraag; het is afhankelijk van hoe snel Qualcomm een oplossing voor de problemen weet te realiseren. De Koreaanse nieuwsbrenger vraagt zich desalniettemin openlijk af of er voldoende chipsets aanwezig zullen zijn om toestellen op grote schaal uit te kunnen brengen.

Bron:Korean Times