2min

Analist Ming-Chi Kuo heeft gezegd dat Apple nog steeds werkt aan een nieuwe iPhone met een 4 inch scherm. Apple zou nog teveel iPhone 5S-exemplaren verkopen om deze form-factor te schrappen. Apple brengt mogelijk een opvolger op de markt voor de iPhone 5C in de vorm van een iPhone 6C waar al langer geruchten over gaan.

Kuo stelt dat de nieuwe 4 inch iPhone waarschijnlijk gewoon kan rekenen op een Apple A9-processor maar dat Apple geen 3D Touch zal toevoegen op de nieuwe iPhone. Apple wil wel gewoon een duidelijk verschil houden tussen het vlaggenschip, de iPhone 6S (review) en de nieuwe 4 inch iPhone. Kuo verwacht verder dat Apple niet opnieuw voor plastic zal kiezen zoals bij de iPhone 5C, maar verwacht gewoon een toestel met een metalen behuizing.

Volgens Kuo zal Apple de nieuwe 4 inch iPhone in de eerste helft van 2016 op de markt brengen en zal het bedrijf 20 tot 30 miljoen exemplaren gaan verkopen. Wat de beoogde verkoopprijs zal zijn is nog onduidelijk maar onder die van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Met de introductie van dit toestel zal Apple waarschijnlijk de verkoop van de iPhone 5S staken.

Apple zal in de toekomst gaan inzetten op drie modellen waarbij het verschil voornamelijk zal zitten in de schermgrootte. De consument krijgt de keuze uit iPhones met schermgroottes van 4 inch, 4,7 inch en 5,5 inch. De productie van de nieuwe iPhone zal wederom door Foxconn worden gedaan. Voor de introductie van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus waren er ook al veel geruchten rondom de iPhone 6C.