2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Honor heeft ons zojuist laten weten dat het naast de twee eerder gepresenteerde smartphones nu ook een tablet aan het assortiment toevoegt. De nieuwe tablet is de Honor T1, welke voorzien is van een 8 inch IPS-scherm met een schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Het prijskaartje van de tablet bedraagt 129,99 euro.

Honor is een nieuw submerk van het grote Huawei, dat volledig los moet komen te staan van het moederbedrijf. Honor richt zich op de digital native, waarbij het doel is om actief om te springen met de feedback van gebruikers. Tot op heden lukt dat nog niet echt, aangezien het assortiment van Honor wordt gevuld met bestaande Huawei-producten en er voor zover bekend niets is gedaan met de kritiek. Ook de Honor T1 is weer een identieke kopie van een bestaand Huawei-product, namelijk de Huawei MediaPad T1. Deze tablet werd in september in China gepresenteerd, maar komt nu onder het Honor-merk beschikbaar op de Europese markt.

De Honor T1 is een tablet met een scherp prijskaartje van 129,99 euro, voor dat geld krijg je een tablet met een 8 inch IPS-scherm met een schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Aan de binnenkant heeft Huawei gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 200-chipset met een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Tot op heden zijn we deze chip alleen tegengekomen in budget-smartphones, maar nog niet in tablets.

De tablet beschikt verder over 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. Wel is er nog een microSD-slot aanwezig om de opslagcapaciteit uit te breiden, daarnaast is er ook een simkaartslot aanwezig zodat je de tablet kan voorzien van 3G. Op de achterkant is verder nog een 5 megapixel-camera te vinden en aan de voorzijde een camera van 0,3 megapixel.

Op papier is het een hele aardige tablet voor een leuke prijs, maar helaas moeten we ook vermelden dat de tablet is voor zien van Android 4.2 Jelly Bean en Emotion UI 2.0, een oude skin van Huawei. Beide versies zijn helaas erg gedateerd, deze Android-versie is alweer twee jaar oud. Zoals eerder door Techzine opgemerkt in de review van de Honor 6, als Honor zich wil richten op de digital native, moet het zich veel actiever gaan inzetten om de software up to date te houden.