3min Devices

Honor presenteert Honor 8 voor Europa

Honor heeft zojuist in Parijs tijdens een persconferentie de Honor 8 gepresenteerd voor de Europese markt. Het toestel is eerder al geïntroduceerd in China en de Verenigde Staten en nu is dan Europa aan de beurt. In Nederland is de Honor 8 per direct beschikbaar voor 399 euro.

Honor is een van de minder bekende merken op de smartphonemarkt, maar eigenlijk is het gewoon het tweede merk van het grote Huawei, waardoor het merk over veel slagkracht beschikt. Met de nieuwe Honor 8 probeert Huawei een toestel in de markt te zetten met high-end specificaties voor een uiterst scherpe prijs, het doel is om de digitale native aan te spreken. De Honor 8 is een toestel met een 5,2 inch scherm, welke voorzien is van een Full HD-resolutie, dat is ruim voldoende om een scherp beeld te leveren. De behuizing is deze keer niet gemaakt van metaal maar van glas, Honor stelt dat de achterkant bestaat uit vijftien lagen glas.

Aan de binnenkant zit een Kirin 950-processor van HiSilicon, het andere dochterbedrijf van Huawei. De Kirin 950 is een high-end chip die gebakken is op een 16nm Finfet-procedé, de chip beschikt over maar liefst acht rekenkernen, vier krachtige Cortex A72-cores en vier meer energiezuinige Cortex A53-cores. De kloksnelheid van deze chips is respectievelijk 2,3 GHz en 1,8 GHz. De processor wordt gecomplementeerd met een Mali-T880 MP4 GPU, 4GB werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Laatst genoemde kan nog worden uitgebreid middels een microSD-kaartje.

Om het toestel te voorzien van een goede accuduur heeft Honor gekozen voor een accucapaciteit van maar liefst 3000mAh wat echt fors is voor een smartphone.

Voor het maken van foto’s beschikt deze smartphone over twee camera’s aan de achterzijde en één aan de voorzijde. De camera’s aan de achterzijde werken samen om de perfecte foto te maken. Beide camera’s beschikken over 12 megapixels maar één van de twee sensoren is monochroom en zorgt voor extra details en diepte. Deze camera kan ook drie keer zoveel licht opvangen dan de normale camera. Door de beelden te combineren kan een nog betere foto worden gemaakt. Voor het maken van een selfie beschikt de camera aan de voorzijde over slechts één camera van 8 megapixel.

Ondanks de scherpe prijs van 399 euro beschikt dit toestel wel over een extra beveiligingsfeature middels een vingerafdrukscanner. De scanner is ook zelflerend waardoor deze beter werkt naarmate je deze vaker gebruikt.

Zoals eerder vermeld is het toestel per direct beschikbaar voor 399 euro. Het toestel is op dit moment voorzien van Android 6.0.1.