Honor heeft zojuist zijn eerste Europese smartphone gepresenteerd; de Honor 6. Een toestel wat eigenlijk niet nieuw is en in juni al door Huawei werd gepresenteerd en sinds augustus te koop is in veel Aziatische landen als de Huawei Honor 6. Nu kiest Huawei ervoor om het toestel onder een aparte merknaam in Europa uit te brengen.

De Honor 6 is eigenlijk een product wat al op de plank lag bij Huawei en wat nu onder het nieuwe Honor-label wordt uitgebracht. Dat wil overigens niet zeggen dat het een slecht toestel is. Als we de specificaties bekijken, dan zien we bijvoorbeeld veel overeenkomsten met de nieuwe phablet van Huawei, de Mate7 (review).

In tegenstelling tot de Mate7 beschikt de Honor 6 echter niet over een gigantisch scherm van 6 inch, het betreft een 5 inch-scherm met een Full HD-resolutie. De Mate7 scoorde op Techzine in de systeembenchmarks de hoogste score, grafisch wist het toestel geen records te breken, maar ook deze score was zeker zeer netjes.

De Honor 6 dankt deze goede prestaties aan de Kirin 920-processor, deze chip heeft maar liefst 8 rekenkernen en wordt gemaakt door een andere dochteronderneming van Huawei, genaamd HiSilicon. Voor de Honor 6 is verder gekozen voor 3GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslagcapaciteit. Het 5 inch-scherm heeft zoals gezegd een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels, dat komt neer op 445 pixels per inch. Het scherm is verder voorzien van een speciale laag met anti-vingerafdruk coating.

Aan de voorzijde van het toestel is boven het scherm een frontcamera te vinden met 5 megapixel en een 88 graden brede groothoeklens. Aan de achterzijde is een 13 megapixel-camera te vinden, dit is een camera met een vierde generatie sensor van Sony welke beschikt over een dual-led flitser ter ondersteuning.

Verder beschikt het toestel over de meest uitgebreide ondersteuning voor 4G die op dit moment beschikbaar is. Hierdoor kunnen theoretisch snelheden van maximaal 300 Mbit/s gehaald worden. Daarnaast is er uiteraard ook Bluetooth 4.0 Low Energy en WiFi a/b/g/n aanwezig. Honor heeft gekozen voor een forse accucapaciteit van 3100 mAh en daarbovenop hebben ze de gepatenteerde SmartPower 2.0-technologie toegepast. Dat resulteert volgens het bedrijf in een accuduur van ruim een dag bij intensief gebruik en twee dagen bij normaal gebruik, het is echter ook mogelijk om gebruik te maken van een een extra intensieve besparingsmode, hierbij gaat de accu nog 24 uur mee op een lading van 10 procent.

Op dit toestel wordt gebruik gemaakt van Android 4.4.2 in combinatie met Emotion UI 2.3. Dit is dezelfde interface software als die Huawei gebruikt, maar helaas wel een verouderde versie. Op de Mate7 werd al gebruik gemaakt van Emotion UI 3.0, waarschijnlijk zal de Honor 6 daar binnenkort een update voor krijgen. Aangezien Honor veel meer wil inspelen op de wensen van gebruikers en sneller aanpassingen wil doorvoeren, is ervoor gekozen om de Emotion UI bij Honor onder te brengen en niet langer bij Huawei. Huawei blijft het wel gebruiken, maar de verwachting is dat de ontwikkeling van Emotion UI hierdoor sneller verloopt.

Het toestel is vanaf morgen te koop bij Bol.com met een adviesprijs van 299 euro. Aangezien Honor het aantal webwinkels dat het toestel mag verkopen beperkt houdt, hoeven we niet te rekenen op echte prijsconcurrentie. 299 euro is voor dit toestel redelijk scherp te noemen, maar nog niet extreem onderscheidend, er zijn meer partijen die eenzelfde aanbod bieden, zoals OnePlus One en Archos.