1 min

Volgens de doorgaans welingelichte Mary Jo Foley werkt Microsoft aan een dienst waarbij applicaties en games gestreamd worden naar Windows-systemen. Microsoft toonde een dergelijke dienst vorig jaar al eens, maar het werk aan dat product zou inmiddels zijn gestaakt ten faveure van dit nieuwe project.

Microsoft’s nieuwe poging om een streamingdienst te creëren draagt de naam Arcadia. Net als bij spraakassistent Cortana is dit een verwijzing naar de Halo-reeks. Waar Cortana een virtuele assistent is, is Arcadia een planeet.

Vorig jaar toonde Microsoft al een dienst voor het streamen van games. De ontwikkeling aan dat product is volgens Foley stopgezet, met het nieuwe project wordt niet alleen op games maar ook op apps gericht. Door de toevoeging van apps zou Microsoft er makkelijker voor kunnen zorgen dat apps die in principe niet op Windows beschikbaar zijn alsnog gebruikt kunnen worden.

Het is nog onduidelijk wanneer consumenten aan de slag kunnen gaan met Microsoft’s streamingdienst. Mogelijk is Microsoft ook van plan om de dienst voor Android en iOS uit te brengen. Dat gebeurt de afgelopen jaren steeds vaker.