Microsoft is begonnen met het uitrollen van de Lumia Denim-update in een beperkt aantal landen. Helaas valt Nederland op dit moment nog niet onder landen waar de update beschikbaar is, maar dat kan in de komende weken zomaar veranderen. Met de Denim-update krijgen bestaande Lumia-toestellen flink wat verbeteringen.

In de Lumia Denim-update zitten onder meer enkele verbeteringen van het Windows Phone-besturingssysteem. Zo gaat Cortana in enkele talen van een alpha- naar een beta-versie. Worden Live Folders en Apps Corner toegevoegden krijg je meer mogelijkheden om SMS-berichten te verplaatsen of verwijderen uit een gesprek. Daarnaast zijn er nog enkele kleine verbeteringen zoals het aanpassen van de snooze-tijd van de wekker, VPN-opties en de snelheid van Internet Explorer.

De belangrijkste verbeteringen in de Denim-update is echter voor de Lumia 830, 930, Icon en 1520. Deze toestellen krijgen flink wat verbeteringen voor de camera. Zo wordt de Lumia-camera app een stuk sneller. Kunnen er straks video’s worden opgenomen in 4K, wordt de functie Rich Capture toegevoegd die automatisch HDR, dynamic flash en exposure gebruikt, plus je kan achteraf kiezen welk shot je het beste vond. Ook zijn de algoritmes die de foto’s verbeteren opnieuw op de schop genomen met nog betere resultaten.

De Lumia Denim-update is dus vooral belangrijk voor gebruikers die veel foto’s maken met hun Lumia. De uitrol van de Lumia Denim-update is nu begonnen, in Nederland en België is die op het moment van schrijven nog niet beschikbaar, maar dat gaat in de komende weken vanzelf veranderen.