1 min

Microsoft heeft tijdens de IFA een nieuwe update voor Windows Phone 8.1 gedemonstreerd. Daarbij zal spraakassistent Cortana voortaan constant ingeschakeld zijn, zoals we al van Google Now kennen.

Cortana zal luisteren naar het commando "Hey Cortana". Daarmee komt de spraakassistent op gelijke hoogte met Google’s dienst, die aan te roepen is met het commando "OK Google". Apple voert een soortgelijke functie voor Siri door, waarbij "Hey Siri" gezegd moet worden, deze functie werkt echter alleen als het iDevice op een stroombron is aangesloten. Die eis zal bij Windows Phones niet gelden.

Microsoft bevestigde ook dat Cortana binnenkort gelanceerd wordt in Australië, Canada en India. Vooralsnog is de dienst niet in het Nederlands beschikbaar. Verder zal de update wijzigingen aan de Camera-app doorvoeren, waardoor deze sneller start, ook komt er ondersteuning voor 4K-opnames.

De Lumia Denim-update voor Windows Phone 8.1 wordt in het vierde kwartaal van 2014 uitgerold, in eerste instantie naar de Nokia Lumia 930 (review) en Lumia 1520 (review). De Nokia Lumia 830 wordt standaard uitgevoerd met de update.