Microsoft heeft aangegeven dat nog dit jaar zal worden begonnen met de uitrol van Update 1 voor Windows Phone 8.1, voor Nokia-toestellen ook wel Lumia Denim genaamd. Lumia Denim zal een update voor Cortana zijn, ook worden bijvoorbeeld mappen voor het startscherm toegevoegd.

Alle smartphones met Windows Phones 8 zullen binnenkort een update ontvangen, waarmee Windows Phone weer wat wordt uitgebreid. Update 1 zal ervoor zorgen dat spraakassistent Cortana in de Verenigde Staten een update krijgt, ook wordt de bèta van de dienst in China en Groot-Brittannië geïntroduceerd, een alpha zal worden afgetrapt in Australië, Canada en India.

Het startscherm zal de mogelijkheid bieden om mappen aan te maken, zodat applicaties gegroepeerd kunnen worden. Verder wordt Apps Corner toegevoegd, dit is een afzonderlijke en veilige omgeving waarin bepaalde apps bereikbaar zullen zijn, vergelijkbaar met Kid’s Corner.

Lumia Denim zal bij smartphones van Nokia nog enkele zaken toevoegen. Zo wordt de Lumia Camera-app sneller en wordt HDR toegevoegd. Ook kan Cortana op de Lumia 925 (review) en Lumia 1520 (review) worden aangeroepen met het commando "Hey Cortana".