2min

In navolging van de Galaxy A3 en Galaxy A5 heeft Samsung nu ook de Galaxy A7 uit de doeken gedaan. De smartphone zal in onze regio vanaf maart in de winkelschappen liggen en krijgt een adviesprijs van 509 euro.

De Samsung Galaxy A7 kan gezien worden als de opvolger van de Galaxy Alpha (review), wat Samsung’s eerste smartphone met metalen behuizing is. Onlangs werd al bericht dat dit toestel binnenkort uit productie genomen zou worden, omdat de Galaxy A7 deze zou aflossen. In vergelijking met de Galaxy Alpha zet Samsung een nieuwe stap; de Galaxy Alpha heeft een behuizing waarbij de zijdes van metaal zijn, bij de Galaxy A7 is de achterzijde ook van metaal gemaakt.

Samsung richt zich met de Galaxy A7 op "een naadloze sociale ervaring" en wil dat bewerkstelligen met bijvoorbeeld een 5 megapixel-camera op de voorzijde van de smartphone om goede selfies te kunnen schieten. Met de Auto Selfie-functie kan de Galaxy A7 met behulp van een stemcommando of gebaar automatisch een foto te nemen. Met 4G-ondersteuning kan content snel op sociale netwerken worden geplaatst, dankzij Always Clear Voice Auto Control wordt omgevingsgeluid zoveel mogelijk weggepoetst.

De Galaxy A7 is dankzij een volledig metalen behuizing erg dun, de behuizing is slechts 6,3 millimeter dik. Desondanks wordt voorzien in een AMOLED-scherm van 5,5 inch met een Full HD-resolutie. Het rekenwerk wordt verricht door een Snapdragon 615-chipset, bestaande uit vier snelle en vier energiezuinige rekenkernen.


Er is 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte, wat nog uit te breiden is middels een microSD-kaartje. De camera op de achterzijde schiet foto’s in 12 megapixel. De accucapaciteit bedraagt 2600 mAh. De smartphone draait nog op Android 4.4.4 KitKat, inmiddels is dat niet meer de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem.

Samsung brengt de Galaxy A7 in onze regio in de kleuren goud, wit en zwart uit en heeft de adviesprijs vastgesteld op 509 euro.