Softwaregigant Microsoft zou fabrikant Samsung een bedrag van 1 miljard dollar hebben geboden als tegemoetkoming voor het ontwikkelen van nieuwe Windows Phone-toestellen. Het is onduidelijk wat Samsung met het aanbod doet. Samsung heeft in het verleden een aantal Windows Phones gemaakt, maar het laatste toestel is inmiddels meer dan een jaar oud.

Samsung is ’s werelds grootste fabrikant van smartphones en wat dat betreft voor Microsoft dus een belangrijke speler. Het probleem is echter dat Samsung zich voornamelijk richt op het ontwikkelen van Android-toestellen, naast dat er gewerkt wordt aan een eigen mobiel besturingssysteem. Microsoft’s Windows Phone lijkt buiten de boot te vallen.

Om het tij te keren zou Microsoft naar verluidt 1 miljard dollar hebben geboden om een of meerdere nieuwe toestellen met Windows Phone op de markt te brengen. Dat tweet Eldar Murtazin, wie bekendstaat om goede contacten met Samsung.

Onduidelijk is of andere fabrikanten als HTC, Huawei en LG ook dergelijke aanboden hebben gekregen. Huawei is naast Nokia de enige partij die dit jaar nog nieuwe Windows Phones op de markt slingerde. HTC maakte voor de lancering van Windows Phone 8 de HTC 8S (review) en HTC 8X (review) die ook meer dan een jaar beschikbaar zijn. LG maakt al langere tijd geen Windows Phones meer.

Vorige week gingen er al geruchten over de mogelijke komst van een nieuwe Windows Phone van Samsung. Dit apparaat zou een scherm van 5 inch bevatten.