Op de Techzine-redactie horen we het vaak van vrienden en familie, een draadloos thuisnetwerk dat niet overal in huis bereik heeft, regelmatig geen internet heeft of last heeft van andere storingen. Een nieuwe startup genaamd Eero wil die problemen graag oplossen en komt met een compleet nieuw initiatief bestaande uit twee, drie of zelfs vier routers.

Eero is van mening dat de bestaande router-fabrikanten de problemen met draadloze netwerken maar niet willen oplossen en daarom heeft het bedrijf besloten zelf in het gat te springen. Veel mensen beschikken over een router in de meterkast en van daaruit moet het signaal het hele huis bereiken, in de meeste gevallen is dat een kansloos verhaal. Sommige mensen hebben daarom nog een zogenaamde range-extender in huis geplaatst of hebben via het stopcontact een verbinding gelegd naar boven naar een tweede router.

Eero wil routers in een 2-pack, 3-pack, 4-pack gaan aanbieden. Voor een appartement moet een 2-pack voldoende zijn, voor een huis een 3-pack en voor een groot huis een 4-pack. De eerste router wordt netjes geconfigureerd aan de internetverbinding en alle volgende routers worden middels een meegeleverde app geïnstalleerd, deze app geeft precies aan welke plek in het huis geschikt is voor een tweede, derde of vierde router en hoe het bereik is op die locatie. De router kan vervolgens automatisch aan het bestaande netwerk worden gekoppeld, ook zoeken de routers zelf naar een goed kanaal om op te functioneren en als de buren beschikken over Eero-routers dan zal er zelfs communicatie tussen de routers plaatsvinden zodat ze niet op dezelfde kanalen gaan functioneren.

Voor 300 dollar kan je drie routers bestellen bij Eero, maar deze prijs is alleen beschikbaar in de opstartfase, zodra de routers breed beschikbaar komen en in de lokale winkel te krijgen zijn gaat de prijs omhoog naar 500 dollar voor drie routers. Hiermee zijn de routers zeker niet goedkoop en het zal wat overtuiging vereisen om ze te laten kopen, omdat veel mensen nog niet bereidt zijn om echt geld uit te geven aan hun router, het is uiteindelijk maar een kastje in de hoek dat een dienst mogelijk maakt en niet echt een dienst levert.

Al wordt de bereidheid om te investeren in een goede router tegenwoordig steeds groter. Met de komst van allerlei nieuwe Home Automation-producten zoals de Philips Hue-lampen, de Nest-thermostaat en camera-systmeen voor in huis, is het ook belangrijk een goede router te hebben zodat deze apparaten met elkaar kunnen blijven praten.

Eero biedt daarnaast ook de mogelijkheid via de app om gasten in huis makkelijk met je WiFi-netwerk te laten verbinden. Het bedrijf heeft inmiddels 5 miljoen dollar aan investering ontvangen en werkt momenteel met een team van 15 personen om de producten in de winkels te krijgen. Het bedrijf wil dit jaar nog groeien naar 40 personen.