2min

HTC heeft in Taiwan een nieuwe Desire-smartphone gepresenteerd, het gaat om een midrange-model met een Qualcomm Snapdragon 410-chipset. De Desire 626 is wederom een interessant model van de Taiwanese fabrikant, maar het is nog even de vraag of we het toestel ook in Nederland en België kunnen verwachten.

HTC presenteerde in december vorig jaar de HTC Desire 620 in Nederland en België en daardoor vragen wij ons af of de Desire 626 die nu in Taiwan is gepresenteerd wel in Nederland zal verschijnen. De specificaties van beide toestellen zijn enorm gelijkwaardig en zouden dan ook zeker met elkaar gaan concurreren. Dat hoeft geen probleem te zijn want elk verkocht HTC-toestel is er geen van de concurrentie.

De HTC Desire 626 beschikt over een 5 inch HD-scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Op de achterkant beschikt het toestel over een 13 megapixel-camera en aan de voorkant een 5 megapixel-camera. Aan de binnenkant bevindt zich een Qualcomm Snapdragon 410-chipset, 1GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. De accucapaciteit is 2000 mAh.

Als we dat vergelijken met de Desire 620 die HTC in december presenteerde dan zien we dat de Desire 620 het moet stellen met 8GB aan opslagcapaciteit in plaats van 16GB, een 8 megapixel-camera in plaats van een 13 megapixel-camera en een accucapaciteit van 2100 mAh in plaats van 2000 mAh. Kort samengevat is de opslagcapaciteit de helft minder, de camera is qua megapixels minder maar de accucapaciteit is een fractie groter.

Beide toestellen hebben een adviesprijs van rond de 250 euro, al lijkt de Desire 626 met de huidige koers een stukje goedkoper te zijn. Al met al verwachten wij dit toestel niet snel in Europa.