2min Devices

HTC introduceert midrange Desire 628 dualsim-smartphone in de Benelux

HTC heeft de Desire 628 geïntroduceerd voor de Benelux, het toestel is vanaf volgende week verkrijgbaar. Uniek aan deze midrange-smartphone is dat die beschikt over een dualsim-functie, je kan dus twee simkaarten in het toestel stoppen en deze gelijktijdig gebruiken. Het aanbod dualsim-toestellen in de Benelux is zeer beperkt.

HTC kiest ervoor om een midrange-toestel te introduceren in de Benelux met dualsim-feature. Een feature die we maar weinig zijn en voornamelijk voorkomt bij budgettoestellen. Als we bij fabrikanten informeren naar high-end dualsim-smartphones krijgen we standaard het antwoord dat daar geen behoefte aan is.

HTC kiest nu voor een midrange-toestel, we zijn benieuwd hoe succesvol deze smartphone gaat worden. Het toestel is voorzien van een 5 inch LCD-scherm met een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels. Aan de binnenkant is een octacore-processor van MediaTek geplaatst, de MT6753, deze beschikt over acht Cortex A53-rekenkernen met een kloksnelheid van 1,5GHz gecombineerd met de Mali T720-GPU voor grafische prestaties. Verder heeft HTC gekozen voor 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit, welke nog uitbreidbaar is via een microSD-slot.

Verder is het toestel voorzien van een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde. Aan de voorzijde zijn twee stereo-speakers geplaatst met HTC Boomsound-technologie. HTC heeft geen vingerafdrukscanner toegevoegd aan dit toestel. Ondanks dat wij van HTC heel mooi beeldmateriaal hebben ontvangen met een rode accent kleur in combinatie met zwart. Verschijnt het toestel volgende week in Nederland en België met een donkereblauwe accentkleur en dus niet in het rood. Adviesprijs is 249 euro.