2min

Elke keer als Microsoft een nieuwe Lumia-smartphone op de markt brengt denken we dat het niet goedkoper kan, tot het volgende model verschijnt. Microsoft brengt eind februari de Lumia 435 in Nederland op de markt voor een adviesprijs van slechts 79 euro. In combinatie met een prepaidbundel kost het toestel slechts 59 euro.

De Lumia 435 komt op de markt als het nieuwe budgetmodel van Microsoft. Met een scherm van 4 inch is het een redelijk kleine smartphone. Het scherm beschikt over een resolutie van 800 x 480 pixels, wat neer komt op 233 pixels per inch, dat is helemaal zo slecht nog niet. Qua ontwerp is het echt een Lumia maar zonder al teveel poespas, het toestel komt ook alleen in het wit en het zwart beschikbaar, deze keer dus niet in allerlei leuke kleurtjes. Het toestel beschikt verder over twee camera’s, een 2 megapixel camera aan de achterzijde en een VGA-camera aan de voorzijde. Er is geen flitser aanwezig.

Qua opslagcapaciteit is het toestel zeker niet slechts, er is maar liefst 8GB aan opslagcapaciteit aanwezig en er is ook nog een microSD-slot om de opslagcapaciteit uit te breiden. Voor de rekenkracht is deze Lumia net als alle andere goedkope modellen aanwezigen op een Snapdragon 200-chip van Qualcomm. Dit is een quadcore-chip met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Ter ondersteuning is er 1GB aan werkgeheugen beschikbaar.

Microsoft probeert de laatste maanden vooral grip te krijgen op de onderkant van de smartphonemarkt, met dit soort prijzen en specificaties zal dat ongetwijfeld wel gaan lukken. De grote vraag is of mensen bij een volgende toestel bereidt zijn om ook een iets duurdere Lumia te kopen.