Microsoft heeft zojuist twee nieuwe Lumia-smartphones aangekondigd, beide toestellen zijn gericht op het budget-segment en hebben een goede prijs/prestatieverhouding. Of de toestellen ook in Nederland en België beschikbaar komen moet nog blijken. In elk geval komen ze wel in bepaalde Europese landen beschikbaar.

Voor degenen die zich nog afvragen wat de strategie van Microsoft is met de Lumia-smartphones: die is zeer eenvoudig. Microsoft kiest ervoor om veel betaalbare Lumia-smartphones op de markt te brengen, maar in tegenstelling tot veel andere merken kiest de softwaregigant wel voor prima hardware. Het is uiteraard niet te vergelijken met de prestaties van een smartphone van 600 euro, maar slecht is het ook zeker niet. Vandaag presenteert het bedrijf wederom twee nieuwe modellen: de Lumia 435 en de Lumia 532.

De Lumia 435 is een smartphone met een 4 inch LCD-scherm. Het scherm beschikt over 800 x 480 pixels, wat neerkomt op 233 pixels per inch. Aan de binnenkant is gekozen voor een quadcore Snapdragon 200-chip, 8GB aan opslagcapaciteit en 1GB aan werkgeheugen. Microsoft heeft recent laten weten dat 512MB aan werkgeheugen eigenlijk te weinig is en lijkt er dan ook bewust voor te kiezen niet langer toestellen uit te brengen met zoveel werkgeheugen.

Ook de 8GB aan opslagcapaciteit is voor veel gebruikers prima en zo niet, dan kan dit nog worden uitgebreid via een microSD-kaartje. Dit toestel is echter niet geschikt voor mensen die graag foto’s maken met hun smartphone, aan de achterkant is slechts een 2 megapixel-camera zonder flitser te vinden, voor de voorzijde is gekozen voor een VGA-camera. Het toestel krijgt een adviesprijs van 69 euro exclusief BTW, wat zou neerkomen op 83,49 euro. Zoals we van Nokia en Microsoft gewend zijn komt het toestel beschikbaar in verschillende kleuren, namelijk felgroen, oranje, wit en zwart. In februari verschijnt het toestel in de eerste landen.

De Lumia 532 is identiek aan de Lumia 435, maar de camera aan de achterzijde is in dit geval voorzien van 5 megapixels, de flitser ontbreekt nog steeds. De prijs van dit toestel is nog niet bekendgemaakt. Op de Techzine-redactie verwachten de overigens niet dat de Lumia 532 in de Benelux beschikbaar komt, aangezien Microsoft hier al de Lumia 530 en 535 op de markt heeft gebracht, die veel overeenkomsten hebben met dit toestel. De Lumia 435 komt wellicht wel in de Benelux op de markt.