Microsoft heeft een nieuwe smartphone op de markt, de Lumia 535. Het is de eerste Lumia die de naam van de techgigant draagt , dus niet langer die van Nokia. Microsoft heeft ervoor gekozen om met het eerste toestel ook meteen indruk te maken, de prijs-kwaliteitverhouding is echt enorm goed.

De eerste echte smartphone van Microsoft maakt indruk, niet omdat de specificaties zo belachelijk goed zijn, maar omdat het bedrijf de perfecte balans heeft weten te vinden tussen goede specificaties en een uitstekende prijs.

Zo beschikt de smartphone namelijk over een 5 inch-scherm, net zoals veel andere smartphones op dit moment, met een schermresolutie van 960 bij 540 pixels. Dat komt neer op 220 pixels per inch, een goed resultaat in deze prijsklasse.

Aan de binnenkant heeft Microsoft gekozen voor een snelle quad-core Snapdragon 200-chipset met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Daarnaast is er 1 GB aan werkgeheugen en 8 GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Eventueel kan de gebruiker de opslagcapaciteit nog uitbreiden met een microSD-kaartje.

Aan zowel de voor- als achterkant is een 5 megapixel-camera aanwezig, aan de achterzijde bijgestaan door een LED-flitser. Aan de voorkant is de camera uitgevoerd met een groothoeklens, zodat de gebruiker een goede selfie kan maken.

Uiteraard beschikt deze Lumia over dezelfde voordelen als alle andere Lumia’s, zoals uitgebreide ondersteuning voor OneDrive en gratis offline navigatie met Here Drive.

De Lumia 535 heeft een adviesprijs van 119 euro, maar verschillende webshops duiken hier momenteel al onder, waardoor het toestel al verkrijgbaar is voor 110 euro. De Lumia 535 is verkrijgbaar in het wit en zwart.