2min

Microsoft heeft opnieuw een goedkope Lumia-smartphone gepresenteerd, Het gaat om de Lumia 430, een dualsim-smartphone met een 4 inch scherm. Het toestel krijgt een adviesprijs van 70 dollar, zo’n 65 euro.

Onduidelijk is nog of de Lumia 430 in Nederland en België op de markt zal komen, wij verwachten van niet aangezien het bedrijf in ons land al aardig wat budget-modellen voert waaronder de Lumia 435 voor 79 euro. Daarnaast zijn dualsim-smartphones in Nederland en België een stuk minder populair.

Microsoft heeft de afgelopen maanden flink wat betaalbare budget- en midrange-smarrtphones op de markt gebracht. Het is duidelijk dat het bedrijf deze markt wil domineren. Het laat de concurrentie vooral aan de bovenkant van de markt met elkaar vechten. Toch zal het bedrijf later dit jaar met een nieuw vlaggenschip op de markt komen, maar dat staat niet in verhouding tot het aantal goedkope- en midrange-smartphones die het bedrijf uit Redmond recent heeft geïntroduceerd.

De nieuwe Lumia 430 die het bedrijf nu introduceert komt vooral beschikbaar in opkomende landen waar ook dualsim nog erg populair is. Het toestel zal in verschillende Aziatische landen en het Midden Oosten beschikbaar komen. Ook zal Microsoft het toestel is Rusland uitbrengen. De Lumia 430 beschikt over een Qualcomm Snapdragon 200-chip met 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit, daarnaast is er een microSD-slot aanwezig voor degene die daar onvoldoende aan heeft. Het toestel beschikt over een 4 inch scherm met een resolutie van 800 x 480 pixels. Al met al prima specificaties voor een budgetmodel.

Het toestel wordt geleverd met Windows Phone 8.1 maar kan deze zomer worden bijgewerkt naar Windows 10.