1 min

HTC heeft bekendgemaakt dat het in Nederland en België de HTC One M8 gaat vervangen door een HTC One M8s. De HTC One M8s zal beschikken over een andere processor maar verder is het toestel identiek aan zijn voorganger, dus ook met de dual-camera opstelling.

Mark Moons, de directeur van HTC Benelux, heeft laten weten dat HTC het toestel moet vervangen om het leverbaar te houden. Kennelijk is de Snapdragon 801-processor die HTC nu gebruikt in de One M8 binnenkort niet meer verkrijgbaar. HTC gaat in de One M8s dan ook de nieuwe Snapdragon 615-chip gebruiken van Qualcomm. Dit is een nieuwe 64bit-processor met 4G-ondersteuning. Daarnaast beschikt deze processor over 8 rekenkernen in plaats van vier. Hoe dit uitpakt qua prestaties zullen de bencmarks moeten gaan uitwijzen.

Verder voert HTC geen wijzigingen door wat betekent dat het toestel ook gebruik blijft maken van de dual-camera opstelling die ons toch enigszins teleurstelde in onze review van de HTC One M8. De prijs van het toestel komt wel zo’n 250 euro lager te liggen dan de nieuwe HTC One M9. Dat betekent dat de HTC One M8s ene prijskaartje krijgt van zo’n 500 euro.