2min

Het aankomende vlaggenschip van HTC dat op 1 maart in Barcelona wordt gepresenteerd zal gewoon HTC One heten. Dat is op te maken uit de reclameborden die de afgelopen twee dagen tijdens de Champions League wedstrijden waren te zien. Daarop was te lezen dat de HTC One op 1 maart wordt gepresenteerd.

HTC gaat de naam HTC One nu voor de derde keer gebruiken. Het heeft inmiddels al twee keer een HTC One-smartphone uitgebracht. De HTC One M8 (review) verscheen vorig jaar en de HTC One M7 (review) verscheen het jaar ervoor. Waarschijnlijk zal het vlaggenschip dit jaar heel verassend de HTC One M9 gaan heten.

Wat we precies kunnen verwachten van het nieuwe vlaggenschip van HTC is nog niet duidelijk. Op basis van alle geruchten verwachten we een 5 of 5,1 inch smartphone met een Full HD-schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. HTC kiest dus naar verluidt dus niet voor een hoge QHD-resolutie, daarentegen zou HTC wel voor de high-end Snapdragon 810-chip hebben gekozen van Qualcomm. Verder heeft HTC ervoor gekozen de Ultrapixel-camera naar de voorkant te verplaatsen en krijgen we op de achterkant een fatsoenlijke 13 megapixel camera. HTC zou verder wederom hebben gekozen voor een metalen behuizing en een soortgelijk ontwerp.

HTC heeft de afgelopen twee jaar een prachtig toestel uitgebracht, vooral vorig jaar waren we echt onder de indruk. Het enige jammere destijds was de dual-camera opstelling aan de achterzijde. Het idee was uniek en innovatief maar de foto’s vielen uiteindelijk gewoon tegen. Daarmee schoot HTC zich in de voet want verder was het toestel uitstekend. Dit jaar krijgt HTC het zwaarder want naar verluidt komt ook Samsung dit jaar met een metalen behuizing.