1 min

HTC heeft bekendgemaakt dat het zijn vlaggenschip van vorig jaar gaat vervangen. De HTC One M8 zal binnenkort uit de verkoop gaan verdwijnen en wordt vervangen door de HTC One M8s. Het verschil tussen de oude en het nieuwe model is de accucapaciteit, chipset en de camera.

De nieuwe HTC One M8s is qua uiterlijk identiek aan de HTC One M8 (review), aan de binnenkant heeft HTC echter de nodige wijzigingen aangebracht, zo is de Qualcomm Snapdragon 801-chipset vervangen door een Qualcomm Snapdragon 615. Dit is een nieuwe 64bit octa-core chipset die qua presentaties beter moet presteren als de Snapdragon 801 en ook energiezuiniger moet zijn.

De geflopte ultrapixel camera aan de achterzijde, het grote kritiekpunt van de One M8 wordt vervangen door een 13 megapixel camera. De dual-camera opstelling met de 2 megapixel camera erboven wordt wel gehandhaafd. Hoe goed de foto’s van deze One M8s zijn is nog even afwachten. Tot slot heeft HTC de accucapaciteit groter gemaakt, in de One M8s zit een accu van 2840 mAh in plaats van 2600 mAh.

De HTC One M8s zal vanaf volgende week exclusief bij KPN te krijgen zijn en vanaf medio mei komt het toestel voor alle winkels en providers beschikbaar. De adviesprijs van het toestel ligt op 499 euro.