Samsung is met de Galaxy S6 een nieuwe weg ingeslagen, het ontwerp van het vlaggenschip is flink op de schop gegaan en er is gekozen voor meer hoogwaardige materialen. Samsung heeft daarnaast enkele nieuwe features geïntroduceerd maar ook afscheid genomen van een aantal features. Iets wat niet alle gebruikers even leuk vinden. Zo is de Galaxy S6 niet meer waterdicht, bevat het geen microSD-slot en kan de accu niet meer worden vervangen.

Samsung heeft het plastic vervangen door meer hoogwaardige materialen en gebruikt nu aluminium en glas. De zijkanten zijn gemaakt van aluminium en de voor- en achterkant van Corning Gorilla Glass 4. De keuze voor deze materialen is bij veel gebruikers goed gevallen. Er zijn echter ook kritieken, Samsung stond bekend als de fabrikant waarbij de accu snel verwisselbaar is, je een microSD-kaartje in het toestel kan stoppen en sinds de Galaxy S5 was het toestel ook nog eens waterdicht. Deze drie features zijn bij de Galaxy S6 echter allemaal verdwenen.

Techzine vroeg Gerben van Walt Meijer, marketing manager bij Samsung Mobile, om uitleg. Van Walt Meijer liet weten dat de Galaxy S6 niet langer waterdicht is omdat het toestel zo dun is. Als Samsung het toestel waterbestendig had willen maken dan had het extra lagen moeten toevoegen en was het toestel een stukje dikker geworden. Dat klinkt niet onlogisch, alle toestellen van Sony zijn namelijk een stukje dikker en ook dat bedrijf gebruikt glas aan de voor- en achterkant.

Dat de accu niet verwisselbaar is heeft te maken met de keuze voor hoogwaardige materialen, hierdoor is het toestel niet langer eenvoudig te openen en daardoor is de accu niet zomaar te verwisselen. Samsung is echter van mening dat het dit goed heeft weten op te lossen doordat je binnen 10 minuten de accu zover kan opladen dat deze weer vier uur te gebruiken is. Gebruikers kunnen daarnaast altijd nog een mobiele accu op het toestel aansluiten.

Wat betreft het schrappen van de microSD-poort, dat is niet helemaal duidelijk. Bij de Galaxy S6 Edge was er ongetwijfeld te weinig ruimte aangezien het simkaartslot daar naar de bovenkant is verplaatst. Bij de Galaxy S6 had Samsung echter gewoon een lade kunnen maken voor een microSD-kaartje. Waarom het dat heeft nagelaten is onduidelijk, waarschijnlijk een bewuste keuze om de kosten toch een beetje te drukken.

Lees meer