2min

Opnieuw is er een groot medium dat een duit in het zakje doet over de specificaties van de Samsung Galaxy S7. Volgens bronnen van VentureBeat zal Samsung een Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge gaan presenteren en zal het toestel deze keer weer waterdicht zijn, daarnaast keert het microSD-slot terug en kiest de Zuid-Koreaanse fabrikant voor grotere accu’s.

VentureBeat meldt op basis van bronnen dat Samsung gekozen zou hebben voor een platte Galaxy S7 met een schermformaat van 5,1 inch, terwijl de Galaxy S7 Edge een scherm krijgt van 5,7 inch. Afgelopen jaar beschikte zowel de Galaxy S6 als de Galaxy S6 Edge (review) over een scherm van 5,1 inch.

Enkele features van de Galaxy S5 keren wel terug op de Galaxy S7, zo zou Samsung het toestel weer waterdicht willen maken. Tegenwoordig is het niet meer nodig om alle poorten af te dichten met klepjes en dat biedt nieuwe mogelijkheden. Samsung zou hebben gekozen voor een IP67-certificatie, wat betekent dat het toestel een half uur lang op 1 meter diepte moet kunnen overleven. Verder was er het afgelopen jaar veel kritiek over de afwezigheid van het microSD-slot dus dat laat Samsung nu ook terugkeren. Het idee van Samsung om meer geld te verdienen met verschillende configuraties is mislukt, dat lijkt alleen aan Apple voorbehouden.

Ook zou Samsung ervoor kiezen om de accu’s van de toestellen te vergroten de accu van de Galaxy S7 zou 3000 mAh tot zijn beschikking krijgen en de Edge-versie 3600 mAh. Afgelopen jaar kregen de toestellen respectievelijk 2550 mAh en 2600 mAh.

Samsung zou verder niet terugkeren bij Qualcomm als klant, maar gewoon opnieuw kiezen voor een eigen Exynos-chip. In de Galaxy S7 zal de Exynos Octa 8890-chip debuteren. Deze is ongetwijfeld nog sneller en energiezuiniger dan de chip van afgelopen jaar. Tot slot zou Samsung een nieuwe 12 megapixel camera hebben ontwikkeld die betere foto’s maakt in het donker en deze camera wordt ook voor het eerst toegepast op de Galaxy S7.