2min

Samsung neemt een voorsprong op de concurrentie door echt goed te luisteren naar de gebruikers. Het bedrijf gaat zo min mogelijk software verplicht meeleveren op de Samsung Galaxy S6, dat meldt althans Sammobile.

Samsung heeft bij de Samsung Galaxy S5 (review) en Samsung Galaxy Note 4 (review) al laten zien dat het niet nodig is om allemaal apps verplicht voor te installeren. Veel apps waren bij die toestellen al optioneel en kon je via de Galaxy Apps-winkel of natuurlijk via de Google Play Store alsnog installeren.

Samsung zou nu nog een stap verder gaan en nog minder apps gaan meeleveren op de Galaxy S6, het bedrijf zou zelfs apps als S Health en S Voice optioneel gaan maken. Waarschijnlijk is Galaxy Apps straks nog de enige verplichte app, met deze app kan je de optionele apps makkelijk vinden en installeren.

Door minder apps voor te installeren blijft er meer opslagcapaciteit beschikbaar voor de gebruiker, werkt de smartphone sneller en hoeft de gebruiker zich niet te irriteren aan de aanwezigheid van allerlei verplichte apps die toch niet gebruikt worden.

Al is het voor Samsung niet mogelijk om alle frustratie weg te nemen want het applicatiepakket dat door Google verplicht wordt meegeleverd is de afgelopen jaren ook alleen maar groter geworden. Wellicht dat de stap van Samsung zorgt voor inspiratie bij Google om hetzelfde te doen.

Samsung blijft wel verplicht de eigen TouchWiz-interface meeleveren met alle extra functies, zoals het wakker blijven als je naar het scherm kijkt, of het scherm uitschakelen als je de telefoon naar je hoofd beweegt en dergelijke.

Het is overigens niet de enige verandering die Samsung gaat doorvoeren, waarschijnlijk neemt het bedrijf ook afscheid van de chipsets van Qualcomm en komt het met een behuizing van een meer hoogwaardig materiaal dan plastic. Samsung gaat zijn vlaggenschip waarschijnlijk weer wereldwijd uitrusten met een eigen Exynos-chipset, dat sinds de Galaxy S II niet meer is gebeurd. De behuizing wordt waarschijnlijk een combinatie van glas en metaal.