2min

Honor heeft gisteren tijdens een persconferentie een verbeterde en grotere versie van zijn vlaggenschip aangekondigd. De Honor 6+ is met een scherm van 5,5 inch een halve inch groter dan de Honor 6, daarnaast heeft het bedrijf gekozen voor een snellere processor en een dual-camera opstelling aan de achterzijde.

Honor probeert zich met zijn Honor 6+ te onderscheiden van de massa, het bedrijf doet dat met de camera’s aan de achterzijde van het toestel. Daar heeft het bedrijf gekozen voor twee 8 megapixel-camera’s die naast elkaar zitten gemonteerd en samen 13 megapixel foto’s schieten. Honor gebruikt hiervoor een 3IE0-algoritme en daardoor zouden de foto’s beter en gedetailleerder zijn dan een bij een normale 13 megapixel-camera.

We waren helaas niet in de gelegenheid om de camera uitgebreid te testen op de persconferentie. We zullen later in een review moeten gaan bepalen of deze dual-camera opstelling meerwaarde weet te bieden. Het is in elk geval goed om te zien dat Honor zich probeert te onderscheiden van de massa.

De Honor 6+ is dus een upgrade van de Honor 6 (review), dat toestel beschikte over een 5 inch scherm en de nieuwe Honor 6+ beschikt over een 5,5 inch scherm met een Full HD-schermresolutie van 1920 x 1080 pixels. Aan de binnenkant heeft het bedrijf gekozen voor een Kirin 925-chip, dit is een octa-core processor met 8 rekenkernen en een kloksnelheid van 1,8 GHz. Verder is er 3GB aan werkgeheugen aanwezig en 32GB aan opslagcapaciteit. Het toestel beschikt over drie camera’s van 8 megapixel, één aan de voorkant en twee aan de achterkant. Het toestel wordt geleverd met Android 4.4 KitKat en Emotion UI 3.0 maar zal nog wel een upgrade naar Android 5.0 Lollipop krijgen.

Het toestel komt in het tweede kwartaal in de Nederlandse winkels, de prijs is nog niet bekendgemaakt.