Als we Techcrunch mogen geloven dan beschikt de Apple Watch over een verborgen aansluiting op de plek waar het polsbandje aan het "klokje" wordt bevestigd. Meerdere bronnen zouden dit aan Techcrunch hebben gemeld, de poort kan gebruikt worden door Apple voor diagnostische testen maar mogelijk ook voor slimme polsbandjes.

Inmiddels is het al geen geheim meer dat Apple veel meer in de Apple Watch wilden stoppen dan er nu in zit. Veel sport- en gezondheidsfuncties hebben het uiteindelijk niet gehaald omdat ze onbetrouwbaar waren of gewoonweg niet werkten. Een van de extra functies zou mogelijk slimme polsbandjes zijn die op deze verborgen poort kunnen worden aangesloten. In deze slimme bandjes zouden dan extra sensoren, camera’s, of zelfs accu’s kunnen zitten.

Meerdere bronnen hebben aan Techcrunch het bestaan van de poort bevestigd. De vraag is nu of de poort alleen op de versies voor ontwikkelaars is te vinden of ook op de versie voor consumenten zal worden toegepast en wanneer Apple dan producten gaat uitbrengen die samenwerken met deze poort.

Aanstaande maandag presenteert Apple het horloge en dan zal mogelijk blijken of er inderdaad een verborgen aansluiting op het horloge zit.