2min Devices

‘Volgende Apple Watch heeft meer sensoren voor gezondheid’

Volgens Reuters is Apple relatief gezien wat conservatief geweest met het aantal sensoren op de Apple Watch die deze week voor het eerst getoond werd. Hoewel achter de schermen nog druk wordt gewerkt aan de eerste versie, worden ook al plannen voor een tweede editie gemaakt. Die wearable zou van extra sensoren voorzien worden.

In nieuwe versies van de Apple Watch zullen extra sensoren geplaatst worden, meldt Reuters. Om wat voor sensoren het dan gaat maakt de nieuwsbrenger echter niet duidelijk. De geruchten over de Apple Watch liepen in aanloop naar de onthulling erg uiteen betreffende de aanwezige sensoren, zo zou het horloge wellicht ook zuurstofverzadiging, de bloedsuikerspiegel en slaappatronen kunnen meten, maar dat is er niet van gekomen.

De eerste versie van de Apple Watch heeft -voor zover bekend- sensoren om de hartslag en het aantal stappen te meten. Deze zaken zijn niet uniek te noemen, al zou Apple’s horloge wellicht wel preciezer zijn door alternatieve methoden. Ook beschikt de Apple Watch niet over een eigen GPS-module waardoor het bij activiteiten alsnog nodig is om een iPhone mee te dragen om bijvoorbeeld een route vast te leggen.

Er zouden verschillende redenen zijn om slechts een beperkt aantal sensoren in de Apple Watch te plaatsen. Zo wilde Apple de accuduur niet nog korter maken dan nu al het geval is, met meer sensoren zou ook goedkeuring van de FDA benodigd zijn omdat de Apple Watch dan ook als een mobiel medisch apparaat gezien kan worden.

Apple heeft de afgelopen jaren aardig wat grote namen uit de wereld voor medische sensoren en applicaties ingelijfd en daardoor is het wel aannemelijk dat er veel grotere plannen zijn voor de Apple Watch-lijn. Met de Health-app en HealthKit-API van iOS 8 en de Apple Watch zet het Amerikaanse bedrijf de eerste stappen, maar daar zal het ongetwijfeld niet bij blijven.

De Apple Watch komt begin 2015 op de markt en zal daar een adviesprijs vanaf 349 dollar hebben.

Bron:Reuters