1 min

Samsung is afgestapt van alle vreemde namen voor zijn smartphones in plaats daarvan maakt het nu nieuwe Galaxy-reeksen met een letter. De meest bekende is de Galaxy S-serie maar binnenkort volgt er een nieuwe serie, de Galaxy H-serie, daarvoor heeft het bedrijf nu een merknaam gedeponeerd in Zuid-Korea.

Samsung had natuurlijk al de Galaxy A, Galaxy E, Galaxy Note en Galaxy S-serie. Sinds enkele weken is daar de Galaxy J-serie bijgekomen maar binnenkort volgt ook de Galaxy H-serie. Samsung is de ene na de andere Galaxy-merknaam aan het introduceren of vastleggen, hopelijk komt daar binnenkort ook een goed verhaal bij zodat het voor iedereen duidelijk blijft wat de onderscheidende factor van een bepaalde serie is.

Wij hebben wat betreft de Galaxy H-serie nog geen enkel idee wat we kunnen verwachten, wat vast staat is dat er in elk geval een Galaxy H1 en Galaxy H7 op komst zijn. Waarschijnlijk gaat het wederom om een budget- of midrange-serie.

Samsung heeft eerder aangegeven dat het zijn strategie heeft herzien en dat het minder toestellen zal introduceren dit jaar. Op dit moment lijkt het tempo er nog goed in te zetten, dus we zijn benieuwd of de teller uiteindelijk lager uit zal vallen dan in 2014.