1 min

Apple gaat in iOS 8.3 de mogelijkheid bieden om gratis apps te downloaden zonder daarvoor het wachtwoord van je Apple ID in te vullen. Via de instellingen van de App Store krijgen gebruikers de mogelijkheid om in te stellen of er een wachtwoord nodig is bij het downloaden van gratis apps. Wat de standaard instelling wordt is ook nog onduidelijk.

Apple wil waarschijnlijk de gebruiksvriendelijkheid verhogen door het wachtwoord scherm zo min mogelijk te tonen wanneer dit eigenlijk niet nodig is. Bijvoorbeeld bij het downloaden van een gratis app. In iOS 8.3 is er een instelling toegevoegd aan de App Store waarmee het mogelijk is gratis apps te downloaden en installeren zonder dat je een wachtwoord hoeft in te vullen. Onduidelijk is alleen nog of deze instelling standaard door Apple wordt ingeschakeld.

Mensen die beschikken over een Apple-toestel met Touch ID, de vingerafdruksensor, zullen niets hebben aan deze instelling want zij kunnen middels een vingerafdruk goedkeuring geven aan het downloaden en installeren van een app en dat is al een veel minder grote stap. Voor deze gebruikers verandert er hoogstwaarschijnlijk dan ook niets.