1 min

De Motorola Moto 360 is ondanks dat we geen exacte verkoopcijfers kennen, hoogstwaarschijnlijk de meest populaire Android smartwatch. De smartwatch werd geintroduceerd met een prijskaartje van 250 euro, maar de prijs is de afgelopen tijd gaan dalen en is nu uitgekomen op 168,95 euro.

Aangezien veel winkels ervoor kiezen om de prijs van de Motorola Moto 360 (review) fors te verlagen is niet helemaal duidelijk. In elk geval lijkt de prijsdaling te worden gestimuleerd door Motorola zelf. Waarschijnlijk komt de fabrikanten binnen niet al te lange tijd met een opvolger voor de Moto 360 en doen winkels er goed aan hun bestaande voorraad nog even weg te werken.

Het kan ook zijn dat Google achter de prijsverlaging zit en op deze manier probeert om de Apple Watch wat stevigere concurrentie te geven. Er gaan namelijk geruchten dat Google op korte termijn met een iOS-app komt voor Android Wear, waarmee je een Android-smartwatch aan je iPhone kan koppelen. Wanneer Google deze applicatie wil introduceren is nog niet duidelijk, ook is nog niet duidelijk of Apple dat wel gaat toestaan. Apple zou de app ook kunnen weigeren in hun App Store.

De consumenten is op dit moment in elk geval de winnaar want het kan een ronde smartwatch met een mooi ontwerp voor een goedkoper prijskaartje aanschaffen.