2min

Motorola heeft de nieuwe Moto 360 van 2015 gepresenteerd. Dit jaar kiest het bedrijf ervoor om verschillende versies op de markt te brengen, namelijk een 42mm-versie voor mannen, een 42mm-versie voor vrouwen, een 46mm-versie en een speciale sporteditie.

Het belangrijkste verbeterpunt aan de nieuwe Moto 360 is volgens Motorola de accuduur. Die zou langer moeten zijn dan bij de voorganger, daarnaast biedt Motorola in landen waar de Motomaker beschikbaar is, de mogelijkheid om het horloge zelf samen te stellen. In Nederland en België is dat niet het geval.

Het model van vorig jaar beschikte over een 46mm-behuizing, daar zijn nu dus twee kleinere versies bijgekomen van 42mm. Verder kunnen via Motomaker verschillende bandjes, kleuren van de behuizing en de rand van het scherm worden aangepast. Voor ons is het even afwachten welke versie Motorola uit brengt op de Nederlandse en Belgische markt. Waarschijnlijk kiest het bedrijf voor twee of drie verschillende versies qua kleuren en bandjes en wordt de keuze daartoe beperkt.

Wel is het ontwerp van de smartwatch aangepast zodat de bandjes makkelijker gewisseld kunnen worden, bij de eerste Moto 360 was dit enorm lastig. Voor mannen zijn er straks twee versies op de markt, een 46mm-versie en een 42mm-versie voor vrouwen is er eigenlijk alleen de 42mm-versie. Daarnaast komt nog de sportversie maar die verschijnt pas later dit jaar.

De prijzen van de nieuwe Moto 360 lopen uiteen van 299 dollar tot 429 dollar, daarmee is de duurste versie ook wat prijziger dan vorig jaar. De kleine versie van de Moto 360 beschikt over een 1,37 inch scherm en het grotere model over een 1,56 inch scherm. Beide schermen maken nog steeds gebruik van het zogenaamde lekke band-scherm, waarbij onderin een stukje van het scherm zwart is gekleurd en onbruikbaar is. Volgens Motorola wordt hiervoor gekozen omdat het anders niet mogelijk is de randen rond het scherm zo dun te houden.

Aan de binnenkant wordt gebruik gemaakt van een Snapdragon 400 met een kloksnelheid van 1,2 GHz, 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. Het horloge is uiteraard voorzien van Android Wear en de accu moet nu twee dagen mee gaan op een volle lading. Sindskort werken de smartwatches zowel op Android als op iOS, doordat Google nu een app beschikbaar heeft voor de iPhones.

De speciale sportversie krijgt een 42mm-behuizing en beschikt niet over lederen en metalen bandjes maar een bandje van siliconen. Aan de binnenkort is het horloge echter wel voorzien van GPS en is het scherm beter leesbaar in direct zonlicht. Het is nog niet duidelijk wat dit model gaat kosten.