2min

Huawei heeft gisteren zijn nieuwe P8 vlaggenschip gepresenteerd en kwam ook direct met een phablet-versie van zijn P8 de Huawei P8 Max. Er waren echter ook geruchten over een Huawei P8 Lite, daarvan ontbreekt echter nog elk spoor. Huawei heeft dit toestel nog niet aangekondigd maar we hebben inmiddels begrepen dat dit toestel wel binnenkort beschikbaar gaat komen

Huawei vond de P8 Lite waarschijnlijk niet speciaal genoeg voor zijn persconferentie van gisteren en heeft daarom besloten het toestel volgende maand stilletjes te introduceren. De Huawei P8 Lite is echter wel degelijk een interessant toestel voor mensen met een wat kleinere portemonnee.

De Huawei P8 Lite zal voor hoever wij begrepen hebben gaan beschikken over een 5 inch scherm met een HD-resolutie, 1280 x 720 pixels. Aan de binnenkant heeft de snelle Kirin 930 processor plaats moeten maken voor een Kirin 620 processor, die een stukje minder krachtig is. Dit is een 64bit octa-core processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Waarschijnlijk zal dit toestel 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit krijgen, al wilde Huawei dat op dit moment nog niet bevestigen.

Verder rekenen wij op een 13 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde. Het toestel zal uiteraard voorzien zijn van Android 5.0 Lollipop en Emotion UI 3.1. Huawei zou een adviesprijs van 249 euro voor dit toestel hanteren wat redelijk scherp is.

De belangrijkste vraag die wij hebben bij dit toestel en waar we geen antwoord op konden krijgen is of de Lite ook een volledig metalen behuizing krijgt.

De bovenstaande foto is van een normale Huawei P8.