2min

Huawei heeft via een persbericht kenbaar gemaakt dat het is gestart met de verkoop van de Huawei P9 Lite bij de Nederlandse telecomproviders; KPN, T-Mobile en Vodafone. De P9 Lite is ook al beschikbaar bij verschillende webwinkels en in België. Op dit moment is de witte variant voorraadig de zwarte variant volgt later deze maand.

De Huawei P9 Lite is de goedkope versie van het nieuwe vlaggenschip van Huawei en komt zoals eerder vermeld beschikbaar in het zwart en het wit. Het is ook de directe opvolger van de P8 Lite die het vorig jaar extreem goed heeft gedaan bij de Chinese fabrikant. Het bedrijf heeft dan ook hoge verwachtingen van de P9 Lite.

De Huawei P9 Lite wordt door het bedrijf gepositioneerd als een premium-smartphone en op flink wat vlakken is het dat ook zeker. Zo beschikt het toestel over een premium design en is de behuizing deels gemaakt van metaal. De rand rond het scherm is slechts 2,02mm dik wat het design zeker ten goede komt.

De aanwezigheid van een vingerafdrukscanner is zeker een plus in dit prijssegment. Het toestel beschikt net als zijn grote broer over een 5,2 inch scherm met een Full HD-resolutie. Wel heeft Huawei bespaard op de rekenkracht door te kiezen voor de midrange Kirin 650-chip, in combinatie met 2 of 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Er is ook nog een microSD-kaart aanwezig met ondersteuning voor 128GB SD-kaartjes.

Huawei heeft gekozen voor een 13 megapixel camera aan de achterzijde waarin de nieuwste Sony IMX214 CMOS-beeldsensor is te vinden, aan de voorzijde is gekozen voor een 8 megapixel camera. De adviesprijs van de Huawei P9 Lite bedraagt 299 euro.