1 min

Huawei introduceert volgende week officieel de Huawei P9 Lite in Nederland. Het toestel moet eerst bij de telecomproviders verschijnen en de week erna ook los. Dat lijkt nu al mislukt te zijn, verschillende winkels in de Techzine-prijsvergelijker hebben het toestel al los op voorraad voor 299 euro.

De Huawei P9 Lite is de opvolger van de Huawei P8 Lite en het Chinese bedrijf hoopt het succes van dat model te kunnen evenaren. Huawei heeft vorig jaar een groot succes geboekt met de Lite-editie van het vlaggenschip. De Lite-editie is zoals de naam al doet vermoeden een goedkopere en minder krachtige variant van het vlaggenschip van Huawei.

De Huawei P9 is bijvoorbeeld voorzien van een dualcamera-opstelling met een Leica-camera, bij de Lite-variant is die achterwege gelaten en is het toestel voorzien van een 13 megapixel-camera. Hetzelfde geldt voor de processor, in de nieuwe P9 zit de meeste krachtige HiSilicon Kirin 955-chipset, terwijl in de Lite-editie is gekozen voor de minder krachtige Kirin 650. Dit is eveneens een octacore-processor maar met minder rekenkracht, de processor wordt bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Ook is er een microSD-slot aanwezig om het geheugen uit te breiden. Op het scherm heeft Huawei niet bezuinigd en dus zien we gewoon een 5,2 inch scherm met een Full HD-resolutie. Waarmee het meteen een van de meest betaalbare smartphones is met zo’n hoge schermresolutie.

Huawei zal het toestel volgende week officieel introduceren maar de verkoop is bij verschillende Nederlandse webwinkels al van start gegaan.