2min

Volgens een bekende Apple-analist zou het bedrijf te kampen hebben met productieproblemen rond de Apple Watch. Apple zou twee onderdelen maar moeilijk kunnen verkrijgen waardoor de productiecapaciteit niet verder kan worden verhoogd. Zowel de aanpasbare trilmotor als het scherm van de Apple Watch zorgen voor problemen.

Apple neemt de trilmotor voor zijn Apple Watch af bij AAC uit Hong Kong, het gaat om een speciale trilmotor waarvan de snelheid en intensiteit van de vibraties kan worden aangepast, Apple noemt dit "Taptic Engine". Het voordeel hiervan is dat de gebruiker de manier en snelheid van vibreren kan herkennen en op die manier weet of er een notificatie is van bijvoorbeeld een e-mail of een iMessage. AAC zou problemen hebben om de productie van de trilmotor verder op te schroeven.

Een andere leverancier voor de Apple Watch is LG Display, deze dochteronderneming van LG levert de schermen van de Apple Watch. De AMOLED-schermen zouden echter problemen hebben met de kleurweergave en de kwaliteit. De levensduur van de schermen zou niet in alle gevallen even goed zijn. Zolang LG deze problemen niet opgelost krijgt kan het zijn productie niet verder verhogen.

De vraag is hoe snel deze twee bedrijven hun problemen opgelost krijgen maar het geduld van Apple zal ongetwijfeld snel opraken nu de bestellingen blijven binnenkomen en het bedrijf niet kan voldoen aan de vraag. Voor de schermen zou LG eventueel nog bij Samsung kunnen aankloppen dat bedrijf heeft ook ontzettend veel ervaring met AMOLED-schermen. Vrijwelk elke Samsung-smartphone beschikt al jaren over een AMOLED-scherm.

Volgens de analist zou Apple 2,3 miljoen exemplaren van de Apple Watch hebben besteld voor de lancering van het product. Deze zijn inmiddels uitverkocht. Vorige week werd nog uitgegaan van 1 miljoen stuks.