2min Devices

‘Beperkte beschikbaarheid Apple Watch komt door kapotte trilmotor’

De beperkte beschikbaarheid van de Apple Watch zou komen door een probleem met de trilmotor van de smartwatch. Apple had twee leveranciers voor de trilmotor, het Chinese AAC Technologies en het Japanse Nidec, maar heeft de productie naar verluidt volledig overgeheveld naar de Japanners omdat de Chinezen kapotte trilmotors hebben afgeleverd.

De Apple Watch is sinds de introductie eerder deze maand zeer moeilijk leverbaar. Klanten die nu een Apple Watch bestellen krijgen deze pas in juni geleverd. Ook het aantal landen waar de Apple Watch beschikbaar is, is nog zeer beperkt. De reden dat Apple maar zo weinig Apple Watch-exemplaren heeft kunnen uitleveren zou zijn omdat het een groot deel van de voorraad niet kan verkopen, deze zou beschikken over een kapotte of slecht werkende trilmotor. Dat hebben anonieme bronnen laten weten aan The Wall Street Journal.

Apple gebruikte twee leveranciers voor de trilmotor, het Chinese AAC Technologies en het Japanse Nidek. Tijdens kwaliteitstesten zou zijn gebleken dat de trilmotor van de Chinezen kuren vertoond en snel kapot gaat. Hierdoor zou Apple hebben besloten om alle smartwatches met de Chinese trilmotor niet te verkopen, maar alleen de exemplaren met de Japanse trilmotor. Daarnaast heeft Apple de productie van de trilmotor volledig overgeheveld naar het Japanse bedrijf.

Het Japanse bedrijf zou echter niet kunnen voldoen aan de vraag van Apple. Hierdoor is Apple genoodzaakt om de leveringen op te schuiven en andere leveranciers af te remmen met de productie van de overige onderdelen. Apple verwacht in juni voldoende voorraad te hebben om alle Apple Watches uit te leveren en de smartwatch in meer landen beschikbaar te maken. Waarschijnlijk komt de Apple Watch in juni dan ook eindelijk in Nederland en België beschikbaar.

Bron:WSJ