1 min

Lenovo heeft tijdens de eigen Tech World-conferentie een aantal nieuwe technologieën getoond waar het bedrijf aan werkt. Een van de technologiën is het beamen van een beeldscherm, Lenovo hiermee verder te zijn dan producten die we tot op heden hebben gezien.

Zo werkt Lenovo aan een smartwatch die het beeld op het scherm ook kan projecteren zodat er meer informatie kan worden weergegeven. Het beeld zou in totaal zo’n 20 keer groter kunnen worden weergegeven. Lenovo zelf stelt dat het tonen van plattegronden, foto’s en video’s daarmee een stuk beter mogelijk zijn op een smartwatch. Het bedrijf noemt de technologie Magic View.

Naast Magic View werkt het bedrijf ook aan een andere beamtechnologie die het Lenovo Smart Cast heeft genoemd. Deze bestaat behalve uit een laserprojector ook uit een infraroodbewegingsdetector, hierdoor is het volgens Lenovo mogelijk om een smartphone een virtueel toetsenbord te laten projecteren op een vlak oppervlak welke ook nog eens te bedienen is.

Lenovo zou momenteel zelf chips ontwikkelen die deze technologieën in de toekomst mogelijk moeten gaan maken in producten van het bedrijf. Wanneer we de eerste producten kunnen verwachten is nog onduidelijk, waarschijnlijk pas op zijn vroegst in 2016.