Microsoft heeft de prijskaartjes van de Surface Hub gepresenteerd en die vallen niet mee. De Microsoft Surface Hub met een 84 inch beeldscherm gaat 19.999 dollar kosten en de 55 inch versie gaat 6.999 dollar kosten. De Surface Hub is vanaf 1 juli te bestellen en wordt vanaf september geleverd.

De Microsoft Surface Hub is een groot televisietoestel met ingebouwde computer en is gericht op vergaderruimtes van bedrijven. De schermen zijn aanraakgevoelig en kunnen 100 touchpunten tegelijk verwerken. Daarnaast beschikken de schermen over meerdere camera’s en microfoons om ervoor te zorgen dat gebruikers goed in beeld kunnen worden gebracht en goed verstaanbaar zijn.

Het 84 inch model beschikt over een scherm met een 4K-schermresolutie terwijl het 55 inch model het moet stellen met een Full HD-schermresolutie.

De Surface Hub werkt uitstekend samen met andere Windows-systemen en Skype for Business, waarbij alle deelnemers aan een vergadering ook content kunnen delen op het scherm. Het is ook mogelijk om een conference call te doen met iemand op een andere locatie. Het scherm zal er dan voor zorgen dat de persoon in de vergaderruimte die spreekt goed in beeld wordt gebracht en verstaanbaar is.

Beide schermen worden geleverd met een speciale pen die ook te gebruiken is op het scherm, bijvoorbeeld in de whiteboard-applicatie. Mensen kunnen Surface Hub ook voor thuis bestellen, maar het ligt niet voor de hand dat veel mensen daarvoor zullen kiezen, het scherm is echt gericht op vergaderruimtes.

Het scherm komt in 24 verschillende landen beschikbaar op 1 juli, waaronder in Nederland en België.