Het heeft even mogen duren, maar na maanden van uitstel is Microsoft eindelijk zover dat het de Surface Hub kan uitleveren aan klanten. De Surface Hub zou eigenlijk vanaf begin januari leverbaar moeten zijn, maar het bedrijf liep tegen wat problemen aan en moest de leveringen uitstellen. De Surface Hub is een gigantisch touchscreen en ideaal te gebruiken in vergaderruimtes voor onder andere presentaties en videoconferenties.

Microsoft kondigde de Surface Hub ruim een jaar geleden aan, het apparaat is echt gericht op de zakelijke markt en biedt een nieuwe innovatieve manier om presentaties te geven of videoconferenties te voeren. Verschillende grote bedrijven hebben de Surface Hub bij Microsoft besteld en gaan er binnenkort gebruik van maken.

Volgens Microsoft kunnen bedrijven geld besparen met dit apparaat omdat het grote scherm eenvoudiger en efficiënter werkt dan bestaande oplossingen voor presentaties en videoconferenties. De Surface Hub verschijnt in twee versies, een met een schermdiagonaal van 84 inch en een van 55 inch. De grote versie kost ongeveer 22.000 euro en de kleine versie zo’n 8000 euro.

In de Surface Hub zitten aan de zijkant twee camera’s verwerkt die videoconferentie mogelijk maken. Verder draait er een aangepaste versie van Windows 10 op, zodat zakelijke gebruikers deze in het domein kunnen hangen en op die manier de kamer kunnen reserveren inclusief het apparaat. Verder zitten er allerlei handigheidjes in verwerkt om data veilig op te slaan zonder dat de volgende gebruiker de aantekeningen van de vorige gebruiker kan inzien.