1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

VMware heeft bekendgemaakt dat het zich meer gaat focussen op iOS, Apple’s mobiele besturingssysteem. Het bedrijf wil meer zakelijk apps gaan ontwikkelen voor specifieke doeleinde. Dit maakte VMware bekend bij het uitrollen van VMware Identity Manager, een nieuwe dienst die VMware AirWatch Enterprise Mobility beter moet laten samenwerken met andere VMware-producten.

Met de nieuwe VMware Identity Manager is het mogelijk om gebruikers te beheren die toegang hebben tot VMware’s vCloud Air, vRealize en AirWatch-diensten. Gebruikers zijn direct ingelogd op deze diensten wanneer gebruik wordt gemaakt van Identity Manager.

Apple is met iOS op dit moment dominanter aanwezig in de enterprise-markt dan Android. VMware focust daarom ook meer op het mobiele besturingssysteem van Apple. Het bedrijf wil ook meer software gaan ontwikkelen voor iOS. Het huidige doel is om enterprise app beheer en uitrol makkelijker te maken. VMWare maakt ook deel uit van het consortium van techbedrijven dat werkt aan App Configuration for Enterpirse (ACE). ACE ontwikkelt een standaard waarmee elke EMM-oplossing op dezelfde manier apps en beveiligingsregels kan uitrollen op mobiele besturingssystemen.