2min Devices

GoPro introduceert kleine kubis Hero 4 Session actiecamera

GoPro heeft vandaag een nieuwe actiecamera gepresenteerd, de GoPro Hero 4 Session, het gaat om een kubisvormige actiecamera die in staat is beelden op te nemen in 1440p, 1080p en 720p. De behuizing van de camera is waterdicht en kan tot 10 meter onder water beelden opnemen.

De nieuwe GoPro Hero 4 Session is in staat om beelden op te nemen op maximaal 100 frames per seconde, dit is afhankelijk van de gekozen schermresolutie. In HD (720p) kan maximaal worden opgenomen met 100 frames per seconde, in Full HD (1080p) kan met maximaal 60 frames per seconde worden opgenomen en in QHD (1440p) kan met maximaal 30 frames per seconde worden opgenomen.

De kubisvormige camera is zoals eerder beschreven waterdicht en kan tot tien meter onder water worden gebruikt. Verder beschikt de camera over twee knoppen, een rode knop om de opname te starten of te stoppen en een tweede knop om WiFi in of uit te schakelen. Als WiFi is ingeschakeld kan de GoPro worden bediend via de bijbehorende GoPro-app. De Hero 4 Session beschikt over twee microfoons zodat het geluid gefilterd kan worden en bijvoorbeeld windruis kan worden geëlimineerd.

Volgens GoPro kan met een volledige acculading tussen de één en de twee uur worden opgenomen, afhankelijk van de schermresolutie waarmee wordt opgenomen.

De Hero 4 Session is verkrijgbaar vanaf 12 juli voor 430 euro.