2min Devices

Direct toegang tot wifi-hotspot kopen vanuit Windows Store

In de nieuwe testversie van Windows 10 is het mogelijk om direct toegang te kopen tot wifi-hotspots vanuit de Windows Store. Deze feature werkt vooralsnog alleen met bepaalde hotspots in Seattle waar Microsoft is gevestigd, binnenkort moet de feature landelijke dekking hebben in de Verenigde Staten.

Microsoft heeft een hele handige functie toegevoegd aan Windows 10, namelijk de mogelijkheid om met één klik toegang te kopen tot een wifi-hotspot. Hoe de techniek precies werkt is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat de hotspot ondersteuning moet bieden voor de technologie van Microsoft. Om een aankoop te kunnen doen is verbinding nodig met de Windows Store, maar aangezien je als het ware internettoegang koopt zal er dus een uitzondering moeten zijn voor de Windows Store.

Microsoft heeft laten weten dat de nieuwe feature nu nog exclusief is voor bepaalde hotspots in Seattle, waar Microsoft’s hoofdkantoor is gevestigd. Binnenkort moet er landelijke dekking zijn in de Verenigde Staten voor deze feature. Of er uiteindelijk ook dekking komt in Europa is nog niet duidelijk.

Microsoft werkt waarschijnlijk samen met partijen die grote hotspot-netwerken beheren. In Nederland is KPN een partij met enorm veel hotspots. Wat Microsoft met deze feature als het ware doet is de betaalpagina van de hotspot-provider omzeilen en direct vanuit de Windows Store met één klik toegang laten kopen. Hierdoor is de drempel om internettoegang aan te schaffen veel lager.

Natuurlijk is het altijd fijner om gratis toegang te krijgen tot het internet en op veel publieke locaties is dat al mogelijk, maar nog lang niet altijd. Op plekken waar dit niet mogelijk is, is dit een goed alternatief.

Bron:Microsoft