2min Devices

‘Nieuwe Moto G is waterdicht en verschijnt op 28 juli’

De Braziliaanse website Tecmundo meldt op basis van anonieme bronnen dat Motorola op 28 juli de nieuwe Moto G zal presenteren en dat deze enkele dagen later ook meteen in de verkoop zal gaan. De belangrijkste innovatie dit jaar zal zijn dat het toestel waterdicht is, daarnaast beschikt het toestel direct over 4G en komt daar geen apart model meer voor.

De nieuwe Moto G verschijnt naar verluidt dus op 28 juli, wat niet helemaal ongeloofwaardig is aangezien de vorige Moto G ook in de zomer werd aangekondigd, deze verscheen echter pas in september. De nieuwe Moto G beschikt wederom over een 5 inch scherm met opnieuw een HD-schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Aan de achterkant bevindt zich een 13 megapixel camera en aan de voorzijde een 5 megapixel camera. Aan de binnenkant kiest Motorola naar verluidt voor een Qualcomm Snapdragon 410-chipset met waarschijnlijk 2GB aan werkgeheugen en de keuze uit 8 of 16GB aan opslagcapaciteit. De accucapaciteit bedraagt 2470 mAh, wat netjes is voor een dergelijk toestel.

Dat Motorola het toestel waterdicht heeft gemaakt is een leuke toevoeging, maar het zou mooi zijn als ze de schermresolutie wat verder zouden opschroeven naar Full HD.

De adviesprijs van het toestel komt omgerekend uit op zo’n 240 euro, maar de Braziliaanse markt is moeilijk te vergelijken met de Nederlandse en Belgische. Het zou dus zomaar kunnen dat de adviesprijs van 219 euro voor de huidige Moto G (review) gewoon gehandhaafd blijft.

Bron:Tecmundo