2min

Motorola heeft vandaag de nieuwe Motorola Moto G gepresenteerd, de 2015-editie, alweer de derde generatie van deze succesvolle smartphone. De Moto G was het toestel waarmee Motorola twee jaar geleden terugkeerde op de Nederlandse markt en niet zonder succes. De Moto G is de meest succesvolle smartphone van het bedrijf.

Motorola is nu een van de kleine smartphonefabrikanten maar in een ver verleden waren ze marktleider op de markt voor mobiele telefoons. De mobiele telefoon is zelfs uitgevonden door Motorola. Vandaag presenteerde het bedrijf drie nieuwe smartphones, waarvan de Motorola Moto G er één is. Daarnaast wist het bedrijf te melden dat de nieuwe Moto G nog deze week in de verkoop gaat. Morgen worden de winkels bevoorraad met exemplaren van de nieuwe Moto G.

De nieuwe Moto G heeft net als zijn voorganger een 5 inch scherm met een HD-schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Wat nieuw is aan deze derde generatie Moto G is dat deze waterdicht is en je deze dus rustig in het water kan laten vallen. Zolang het maar niet veel dieper is dan één meter en niet langer is dan een half uur. Het ontwerp van de nieuwe Motorola Moto G is ten opzichte van zijn voorganger wat bijgeschaafd. Zo is de achterkant wat boller geworden en is de metalen strip toegevoegd aan de achterkant waar de camera in zit. Over deze strip beschikken meer Motorola-smartphones.

Verder zijn voornamelijk de interne specificaties op de schop gegaan, de nieuwe Moto G maakt gebruik van een Qualcomm Snapdragon 410 processor met 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. Er komt ook een versie met 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit, maar deze komt pas later dit jaar. De opslagcapaciteit is overigens ook uit te breiden via microSD. Verder beschikt het toestel direct over 4G-connectiviteit en komt er dus geen aparte versie met 4G zoals de afgelopen jaren het geval was.

De camera’s hebben ook een flinke upgrade gekregen, in plaats van 8 megapixel is er nu een 13 megapixel camera aanwezig aan de achterzijde met een dual-led flitser. Aan de voorkant is een 5 megapixel camera aanwezig voor selfies. Al met al levert Motorola een mooie midrange-smartphone voor een scherpe prijs, iets wat het de afgelopen jaar steeds heeft geprobeerd met zijn Moto G.

Het toestel wordt geleverd met de allernieuwste versie van Android Lollipop, 5.1.1. Ook voor het verkrijgen van Android-updates ben je bij Motorola aan het goede adres, het bedrijf gebruikt vrijwel een kale versie van Android, waardoor het altijd razendsnel is met Android-updates. Ook bij de goedkopere toestellen zoals de Moto G.

De nieuwe Motorola Moto G zal deze week te koop zijn in verschillende Nederlandse winkels voor een adviesprijs van 199,99 euro. Waarschijnlijk zullen sommige webwinkels daar net iets onder duiken.