Het is alweer enige tijd stil rond Motorola, maar het lijkt erop dat de fabrikant binnenkort met tenminste één nieuw toestel komt, namelijk de Motorola Moto G. De 2015-editie van deze smartphone krijgt weer een aantal upgrades, dat blijkt uit de nu uitgelekte foto’s en video.

Op basis van de foto’s en video worden een aantal zaken duidelijk. Zo houdt Motorola vast aan een plastic behuizing en een scherm van 5 inch met een HD-schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Verder lijkt het bedrijf ervoor te kiezen om nu direct een 4G-versie uit te brengen en niet pas later een aparte 4G-versie te introduceren. Dat lijkt ons ook een goede keuze in de huidige markt.

Als we de foto’s verder bekijken dan zien we op de achterzijde een metalen strip met een kuiltje zoals we bij eigenlijk alle Motorola-smartphones zien. Het kuiltje is wederom leeg, we wachten nog steeds op de eerste Motorola-smartphone die in het kuiltje een vingerafdrukscanner gaat plaatsen. Wel is er een dual led-flitser aanwezig en een camera. De camera zou beschikken over 13 megapixels, terwijl de camera op de voorkant het moet stellen met 8 megapixels.

Aan de binnenkant kiest Motorola waarschijnlijk voor de Qualcomm Snapdragon 410-chip, met vier Cortex A53-rekenkernen met een maximale kloksnelheid van 1,4 GHz. Deze rekenkernen worden bijgestaan door een Adreno 306-GPU. Deze chip is de opvolger van de Snapdragon 400-chips en dit zijn de goedkopere modellen van Qualcomm. Naast deze chip is er 1GB aan opslagcapaciteit aanwezig en 8GB aan opslagcapaciteit.

De adviesprijs van het toestel ligt waarschijnlijk iets onder de 200 euro. Wanneer we het toestel kunnen verwachten is nog onduidelijk.