2min

De Chinese telecomwaakhond heeft foto’s gepubliceerd van de nieuwe OnePlus 2, waarmee het uiterlijk van het nieuwe toestel van OnePlus vroegtijdig is uitgelekt. Over de specificaties bestonden al geen verrassingen meer aangezien die al bekend zijn gemaakt door OnePlus zelf.

Op de foto’s is goed te zien dat OnePlus zijn ontwerp van vorig jaar grotendeels vasthoudt. Verder is aan de voorkant is onder het scherm een vingerafdrukscanner te vinden en aan de achterkant zien we de grijze ruwe structuur die we ook bij het eerste model zagen. Met bovenin een camera-opstelling die veel weg heeft van de LG G4 (review). We zien daarbij de camera, flitser maar ook laser-autofocus, net zoals LG sinds vorig jaar toepast op zijn vlaggenschepen. Tot slot zijn aan de zijkant nog drie knoppen te vinden, om het volume te regelen en het toestel in of uit te schakelen.

De achterkant van het toestel kan worden verwijderd, dat is aan de achterkant te zien in de linkeronderhoek en aan de binnenkant kan vervolgens de accu worden gewisseld en kunnen twee simkaarten worden geplaatst. Hoogstwaarschijnlijk zal er ook een microSD-slot te vinden zijn.

De behuizing is rondom gemaakt van metaal en de achterkant komt beschikbaar in verschillende soorten materiaal. Daarmee volgt OnePlus de strategie van onder andere LG en Motorola. LG biedt zijn vlaggenschip aan met een plastic en leren achterkant, terwijl Motorola al jaren met allerlei verschillende achterkanten werkt, waaronder hout.

Het toestel krijgt een 5,5 inch scherm met een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels.
Qua specificaties heeft de OnePlus 2 geen verrassingen meer voor ons in petto. Het toestel is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 810 v2.1 processor, 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. De camera aan de achterkant is voorzien van 13 megapixels en de camera aan de voorkant van 8 megapixels, de accu heeft een capaciteit van 3300 mAh.

Het grootste vraagteken van het toestel is het prijskaartje, het vorige toestel was met zijn prijskaartje van 300 dollar extreem scherp geprijsd waardoor het toestel niet aan te slepen was en lange tijd alleen met een uitnodiging kon worden aangeschaft. Dat zal voor dit toestel waarschijnlijk weer gaan gelden, al is de verwachting dat het prijskaartje hoger komt te liggen.