OnePlus heeft aangegeven dit jaar niet alleen met een nieuwe vlaggenschip te komen, de OnePlus 2, maar met nog een toestel, een goedkoper toestel. Er zijn nu ook afbeeldingen opgedoken waarop een nieuw toestel van OnePlus is te zien, in dit geval is één plus één een derde toestel.

Het nieuwe toestel dat OnePlus dit jaar nog zal introduceren wordt goedkoper dan het vlaggenschip en zou de naam OnePlus X gaan dragen, zo meldden verschillende Chinese media. Het toestel zo zijn uitgerust met een 5 inch Full HD-scherm, een Qualcomm Snapdragon 801-chip, de high-end chip van vorig jaar en tot slot zou het toestel twee camera’s krijgen aan de achterzijde.

Het nieuwe goedkopere toestel krijgt ook een vingerafdrukscanner en deze is niet langer aan de voorzijde maar aan de achterzijde van het toestel te vinden. Of de afbeeldingen van het definitieve ontwerp zijn of een concept is niet duidelijk, maar aangezien het toestel dit jaar nog moet verschijnen ligt een definitief ontwerp voor de hand.


De twee camera’s aan de achterkant zijn bedoeld om meer diepte vast te leggen, vaak is het dan mogelijk om de foto’s achteraf opnieuw scherp te stellen. Eerder paste Honor met de Honor 6 (review) en HTC met de HTC One M8 (review) hetzelfde trucje toe.

Het toestel krijgt naar verluidt een prijskaartje van 249 dollar en moet ergens in de komende weken verschijnen. Daarmee zou het toestel in elk geval zeer competitief geprijsd zijn.